Maximera din produktivitet

Att vara produktiv kan vara mycket lönsamt i längden. För att maximera din produktivitet finns flera effektiva metoder, varav de sex bästa presenteras härnäst. Läs vidare och se hur du nästa gång du ger dig på en uppgift kommer att prestera bättre!

6 tips för att utöka din produktivitet

1. Skriv och anteckna. Ett av de mest enkla sätten att utöka produktiviteten är att skriva ner varje uppgift, stora som små. Det här frigör energi och uppmärksamhet från sinnet som annars gör dig mindre produktiv. Problemet med otydliga uppgifter och åtaganden är att de tar upp energi som gör dig mer distraherad och tröttare.

2. Börja med den mest utmanade uppgiften. Vi har alla mer obekväma uppgifter som vi helst undviker att göra. Till exempel kan det vara viktiga telefonsamtal eller ett överväldigande projekt. De flesta väljer därför att göra de enklaste och lättaste uppgifterna i början av dagen. Oavsett vad det än är som är nedtyngande är det dags att ta tag i saken. Även om vi gärna vill undvika det till det sista bör det vi mest fruktar göras tidigt på dagen, helst före frukosten. Det kommer att ge en belönande känsla och gör dig mer motiverad för resten av dagen. Bryt därför mönstret och bara gör det du måste göra.

3. Ta bort distraktioner. Att ta bort omgivande distraktioner från telefonen, oväsen och personer är en av de bästa metoderna för att upprätthålla en fokuserad uppmärksamhet. Detta är nödvändigt för att kunna arbeta effektivt och fokuserat. Skapa därför utrymme där du kan fokusera helhjärtat på uppgiften som behöver utföras. Ett säkert sätt att undvika externa distraktioner är att besöka https://helio.se/ och hyra ett kontor för dig eller ditt team. Även om det kostar är det i längden lönsamt då du kan fokusera på ditt långsiktiga mål. Stäng bara kontorsdörren och kör igång i lugn och ro.

4. Ta pauser. Det finns en gräns på hur mycket en person kan arbeta och anstränga sig. Det är därför essentiellt att ta regelbundna pauser för att vila hjärna och kropp. Det räcker med endast 10 minuters paus för att återgå till arbetet uppladdad och mer produktiv.

5. Gruppera uppgifter. Försök att gruppera dagliga uppgifter som liknar varandra. Till exempel kan alla telefonsamtal och e-postmeddelanden skötas vid vissa tider istället för att sprida ut dem under olika tider.

6. Träna varje dag. Försök att få lite träning varje dag. Friska och hälsosamma människor är nämligen mer produktiva. Tänk på att endast en promenad ger positiv effekt.