Vikten av sociala medier inom bloggvärlden

Idag är sociala medier minst lika viktigt som bloggen i sig. Det är en chans både att locka till sig nya läsare, men också att visa upp en annan bild av sig själv. Om du bloggar inom ett visst ämne inom livsstil kan du använda kanalerna i olika syften. I bloggen har du mycket utrymme för texter medan Instagram handlar om att lägga upp fina bilder. Lyckas du kombinera de olika kanalerna har du mycket att vinna.

Idag är det minst lika populärt att använda Youtube och vlogg som det är att ha en skriftlig blogg. Kanske vill du ha båda delar eller satsar helhjärtat på en. Mycket handlar så klart om vad du känner dig bekväm med. Vissa är inte alls bekväma med att filma utan vill hellre skriva, andra känner tvärtom. Youtube är i alla fall en väldigt bra kanal om du vill visa upp mycket rörligt material.

Du behöver inte begränsa dig till en enda kanal. Det går alldeles utmärkt att ha både Facebook, Twitter, Instagram, Youtube och vad det nu kan vara tillsammans med bloggen. För att det inte ska bli tjatigt för dina läsare är det viktigt att du delar upp kanalerna och använder dem till olika saker. Instagram är som vi redan nämnt det perfekta forumet att lägga upp de där bilderna som du blev extra nöjd med. Genom att skapa ett intresse för dina bilder kan du också få människor att besöka bloggen. Twitter är helt annorlunda, här handlar det mest om att skriva korta meddelanden. Här kan du till exempel dela med dig av dina tankar eller länka till andra bloggar.