Från livsstilsbloggare till heltidsföretagare

Drömmer du om att få jobba hemifrån? Att få arbeta med hälsa, hem och en skön livsstil? Drömmer du om att ta din livsstilsblogg till en helt ny nivå? Här kommer tipsen på hur du kan gå från livsstilsbloggare på fritiden till egenföretagare.

Eget företag

Idag är det många som väljer att starta eget företag: att gå från den trygga fasta anställningen till att få vara sin egen chef. Det är många som vill förverkliga en företagsidé, kunna tjäna mer pengar eller helt enkelt kunna få råda över sin egen tid. Då är ett företag ett bra sätt att förverkliga den drömmen. För andra kan det egna företaget också vara en möjlighet till en andra karriär: du kan använda dina erfarenheter och starta ett företag, utan att ha en särskild utbildning eller behöva flytta.

Det fina med ett bloggföretag är att vem som helst kan starta dem. Det kräver förstås mycket arbete, men om du är villig att jobba hårt så spelar det ingen roll om du är 22, 32 eller 52 år – du kan lyckas oavsett ålder. Det finns också många som tänker att de inte kan så mycket om internet och bloggande, men det är inget problem. Idag finns det många företag som hjälper dig med allt du behöver. För att kunna starta ett företag med en bra affärsutveckling, kan du anlita Nordlo för att få den perfekta IT-lösningen – både för seriösa bloggare och alla andra företagare.

Livsstilsbloggen

Hur ska du då kunna bli livsstilsbloggare på heltid? Det första du behöver göra är att besluta dig för vad du ska blogga om. Ordet livsstil innebär allt från hälsa, skönhet, hem, relationer, en särskild mat och värderingar, till resor och nöjen. För att lyckas med din blogg måste du besluta dig för att fokusera på en särskild aspekt av allt som tillhör vår livsstil. För att kunna tjäna pengar på bloggen måste det också vara en nisch där det finns pengar, som hälsa, skönhet och hem. Det är lättare att tjäna pengar på ämnen där du kan skriva om specifika produkter, än om ämnen som till exempel resor eller att leva som vegan.

Det kan vara klokt att göra en liten marknadsanalys innan du sätter igång: vad verkar många vara intresserade utav? Du måste också skriva om ett ämne som du själv känner passion för, eftersom du kommer att hålla på med det på heltid, och gärna där du har viss kunskap.

För att skapa en attraktiv blogg behöver du skriva artiklar där du hjälper dina läsare med deras vardagsproblem. Om din blogg handlar om trädgård, kan du skapa gör-det-själv-artiklar där du visar hur man steg för steg skapar smarta odlingslådor eller hur man bygger en altan. För att få fler besökare kan du också kombinera din blogg med en Youtubekanal.