Blogga kontinuerligt

I början av en bloggkarriär går allting som på räls. Du känner dig inspirerad när du designar bloggen och lägger upp dina första inlägg. Vad händer sen? När det gått ett par månader och livet kommer emellan? En av hemligheterna bakom att starta en lyckad livsstilsblogg är att blogga kontinuerligt och inte ha stora avbrott mellan inläggen.

Den generella uppfattningen är ofta att det är väldigt enkelt att ha en blogg. Hur svårt kan det vara att bara skriva lite inlägg och lägga upp? Sanningen är den att det beror mycket på dig själv. Kanske känner du dig nöjd med att bara blogga någon gång i månaden och då är det inget fel med det. Om du vill komma någonstans med bloggen gäller det dock att blogga regelbundet och kanske se det som ett jobb. Det råder olika uppfattningar om hur ofta man ska posta, men du bör satsa på åtminstone 1-2 gånger i veckan. Här gäller det att hitta en balans då du inte vill posta för mycket heller. Det viktigaste är att du fortsätter hitta inspiration även efter de där första månaderna.

Innan du sätter dig ner och börjar skriva för fullt kan det vara bra att fundera ut vad du vill med bloggen. Är det bara en hobby, sätter du dina egna krav. Då är det helt okej om du bara vill skriva ett fåtal inlägg i månaden. Vill du mer med din blogg måste du satsa, detta eftersom det är en så konkurrenskraftig bransch idag. Det går inte att bara skriva något enstaka inlägg och tro att det ska räcka. Du måste fortsätta producera inlägg hela tiden.

En annan sak som du bör vara medveten om är att bloggen inte kommer att växa sig stor över en natt. Det tar nämligen tid att bygga upp en stark följarskara, kanske flera år. Du kan alltså inte räkna med att du kan tjäna pengar på bloggen från första dagen. Därför bör du alltid ha bloggandet som sidosyssla tills du ser att det kan bli ett jobb. Detta är också en av anledningarna till att det är så viktigt att posta regelbundet. Din blogg kommer med största sannolikhet inte att växa nämnvärt om du bara postar någon enstaka gång. Du måste helt enkelt vara fokuserad, motiverad och engagerad.