Att starta en livvstilsblogg

Kanske har du läst bloggar en längre tid och känner att du själv skulle vilja starta en egen blogg? Du har bestämt dig för att det är inom kategorin livsstil du vill skriva. Vad ska du då göra för att din egen blogg ska bli verklighet? Här ger vi dig de bästa tipsen!

Det första du behöver göra är att bestämma ämne och tema på bloggen. Livsstil är ett väldigt brett område och det kan vara bra att specificera sig. När du vet temat har du också en bättre bildav hur designen på bloggen ska se ut. Sedan måste du så klart också bestämma ett namn. Tänk på att det ska vara lätt att komma ihåg, och inte vara för krångligt att skriva.

När du har en bild av hur bloggen ska se ut är nästa steg att välja var den ska ligga någonstans. Ska du bara blogga som hobby räcker det med att den ligger på en gratisportal med enklare design. Vill du däremot skapa en professionell blogg är det bäst att köpa en egen domän från första början. Det innebär att du köper din egen hemsida, till exempel dittnamn.se. Har du inte tillgång till en egen domän kommer portalens namn nämligen att finnas med i hemsideadressen. Det känns inte lika seriöst och kan avskräcka företag och andra från att gå in och läsa det som du skriver. Därför bör du tänka igenom detta noggrant.