Skapa en träningsblogg

Ett av de mest välbesökta områdena inom bloggande, är ämnen som berör träning och hälsa. Det underlättar förstås om man själv brinner för träning och på så vis kan kombinera sitt bloggande

med egna intressen. Det finns exempelvis många youtubers som har börjat med att blogga om sina gymbesök och i slutänden öppnat upp sina egna gym. Ett exempel på detta är youtubaren Christian Guzman, som började blogga och ge träningsråd som tonåring. På bara ett par år, utökades hans följskara till över 300 000 följare för att senare närma sig en miljon. När man når en sådan nivå kan man i det närmaste betrakta sitt bloggande som vilket arbete som helst. Även youtubers kan starta företag, och driva, som i Christian Guzmans fall, ett eget gym. Då kan det vara bra att få ekonomiskt stöd från exempelvis fakturino.se som specialiserat sig för de nystartade mindre företagen.

Hitta en nisch

Det viktigaste är att man hittar en egen nisch, eller åtminstone en egen stil. Det finns redan tusentals träningsbloggar som är rejält stora på internet. Man bör ha en bra överblick på vilket utbudet är, och ställa sig frågan: vad kan jag göra annorlunda? Man bör också undvika att starta en blogg, enbart i syfte att tjäna pengar. I grunden måste finna en passion för det man håller på med. Det kan dröja flera år, innan man genom sponsoravtal kan tjäna så pass mycket pengar att det gör någon större påverkan på ekonomin. Man kan även starta ett eget företag och sälja en produkt, som är starkt förknippat med det ämne man bloggar om. Många styrkelyftare som bloggar ifrån gymmet, säljer även egna gymprodukter. Ett sista alternativ är att skapa ett brand, eller en egen klubb om man så vill, och på så vis sälja olika t-shirt med en viss logotyp eller budskap.