Profilera sig och sticka ut

För bara några år sedan var det ganska ovanligt att ha en blogg. Många visste inte ens vad ordet betydde. Idag är situationen en helt annan och både företag och privatpersoner har en blogg. Därför är det betydligt svårare att sticka ut idag än vad det var för några år sedan. Därför gäller det att lägga lite extra tid på att profilera bloggen och fundera över vad som är unikt. I alla fall om du vill locka till dig så många läsare som möjligt.

När du börjar kan det vara svårt att komma på vad som är unikt med dig och din blogg. Livsstil är ett ämne där det finns väldigt många bloggar. Det behöver dock inte vara ämnet som är unikt utan det kan vara något som du gör. Kanske är du väldigt duktig på att skriva och kan berätta om ditt ämne på ett sätt som ingen annan gör. Kanske har du ett perspektiv som ingen annan har tagit upp tidigare. Det kan också vara sättet som du presenterar dina bilder på, eller något helt annat. Bara du vet vad du vill skriva om och hur du ska förmedla detta på bästa sätt.

Innan du börjar kan det vara bra att läsa andra bloggar och få en idé om hur det ser ut i bloggvärlden. Det går alltid att lära sig mycket av andra, speciellt de som har varit med i flera år. Tänk också på att det är stor skillnad på att inspireras av andra och att rakt av kopiera. Givetvis ska du alltid producera dina egna texter och annat material. Det är olagligt att stjäla av andra, och något som kan bli straffbart. Det måste du också tänka på om du vill lägga upp en bild som inte är din egen, det får inte vara copyright på den.

Om du är en av dem som har storslagna planer för din blogg vill du satsa lite extra på profilering. Det kommer nämligen att göra det så mycket lättare att marknadsföra och sälja in din blogg för andra. Du har då ett ypperligt läge att berätta om vad som är unikt med bloggen och varför den är intressant att läsa. Söker du ett samarbete har du också en infallsvinkel till varför ett företag ska välja dig framför alla andra.

Sist men inte minst, välj något som du själv vill skriva om. Om du skriver om något som du tror är populärt, men som inte intresserar dig kommer läsarna att genomskåda dig. Chansen är också stor att du snabbt tappar intresset för bloggen.