Ett fräscht hemmakontor

Det är guld värt att ha ett fräscht kontor och som tur är finns det hjälp att få med städningen även för oss som jobbar hemifrån. Det finns annat du också kan få ersättning för, såsom bredband, kaffe och eventuellt kan arbetsgivaren betala hyra.

Mer arbetsglädje i ett rent kontor

På en vanlig arbetsplats städas kontoret ofta dagligen eller i alla fall väldigt regelbundet just för att det faktiskt finns forskning på att det ökar trivseln för de som jobbar där. Självklart handlar det också om smittrisk och hälsa, något som i tider som dessa ligger nära till hands att tänka på. Men det är mer än så. Jag har förstått det nu efter att ha gett min hemarbetsplats en rejäl omgång med trasor och rengöringsmedel. Jag har upptäckt att både ättika, citron och bakpulver är gamla husmorstips som fungerar än i dag.

Vem gillar egentligen gamla kaffekoppar och fläckiga skrivbord med röriga pappershögar och datorsladdar som ringlar sig tvärs överallt? Inte många. Ändå kan det vara precis så det ser ut på många håll. Och det är ungefär så det har sett ut på mitt hemmakontor ända tills jag gick över ytorna med den där ättiksflaskan och mikrofiberdukar. Det kändes jätteskönt efteråt. Problemet är väl mest att städning är en färskvara och det där att börja städa är något både jag och andra har en tendens att skjuta upp ibland. Trots att vi mår så bra av att ha såväl hem som kontor städat.

Effektivitet och delegation

Jag vet ju att jag är mer effektiv och producerar bäst om jag trivs där jag sitter. Jag bestämde mig därför helt enkelt för att delegera det där med städningen till proffs. Jag letade runt lite på nätet innan jag bestämde mig. Sedan anlitade jag qleano.se/ för städningen. Det blev faktiskt ett helhetspaket med städning av både mitt hemmakontor och resten av bostaden. Och fönsterputsning då dessutom. Så otroligt skönt att “bara vara” i välstädade rum utan att själv behöva göra jobbet.

Genom att delegera bort den tråkiga städningen slapp jag dessutom känna det där dåliga samvetet över att allt inte såg ut som jag egentligen ville ha det.