Effektivisera ditt skrivande

Som bloggare är det skrivna ordet ditt viktigaste vapen. Att skriva är dock både svårt och tidskrävande och det är lätt att tappa skrivlusten ibland. För att lyckas driva en framgångsrik blogg är det mycket viktigt att skriva kontinuerligt och gärna flera gånger i veckan. Det är dock lättare sagt än gjort. De flesta upplever att skrivlusten minskar efter ett par veckor eller månader. Därför har vi sammanställt några tips på hur du kan effektivisera ditt skrivande.

Automatisera skrivandet

Har du massor av idéer, men ont om tid? Kanske tycker du precis som många andra att det är tidskrävande att skriva långa blogginlägg. Tack vare smart teknik som Cowrite är det nu möjligt att automatisera skrivandet. Tack vare innovativa tjänster som denna kan du skriva dina texter på bara ett par minuter istället för flera timmar. Det bästa av allt är att du inte behöver tumma på kvaliteten eller innehållet. Detta gör att du effektivt kan profilera dig och samtidigt publicera nya inlägg ofta på bloggen.

Skriv när du är som piggast

Det är viktigt att hitta rutiner som passar dig. Skriv dina inlägg när du är som piggast på dagen. Om du är morgonmänniska kan det vara en bra idé att avsätta morgonen och förmiddagen för att skriva blogginlägg. Spara administrativa uppgifter och annat till den tid på dagen som du är tröttare och mindre kreativ. För att maximera din produktivitet är det nödvändigt att du tar bort distraktioner som exempelvis telefonen. Sätt dig på en plats där du kan arbeta ostört. Glöm inte heller bort att ta regelbundna pauser. Studier visar att korta pauser på fem minuter gör oss mer effektiva och förbättrar minnet. Pausen är avgörande för att du ska kunna fokusera och tänka ordentligt. Denna lilla stund ger hjärnan en möjlighet att tänka igenom vad den just har lärt sig och dra slutsatser.

Sov gott

Att sömn är viktigt för hälsan vet nog de flesta och för att bli mer effektiv i ditt skrivande bör du se till att sova ordentligt. Gå och lägg dig i tid, ta bort distraktioner och se till att du sover tillräckligt många timmar. Detta kommer att ge dig mer energi under dagen, vilket är avgörande för din produktivitet.