4 non-profitbloggar

Mycket av det som sker i den så kallade ‘blogosfären’ är ren underhållning. Varför inte komplettera bloggarna du följer med några bloggar som drivs av organisationer som försöker göra nytta i världen? I det här inlägget ska jag tipsa om fyra bloggar som drivs av non-profitorganisationer.

Det spelar ingen roll om du driver en icke vinstdrivande organisation eller ett företag, ett kontor är helt enkelt lika bra att ha alldeles oavsett. Hos Workaround kan du hitta din organisations eller ditt företags nästa kontorslokaler. Workaround har kontorslokaler på ett flertal attraktiva platser i och runt centrala Stockholm.

Röda korset

På Röda korsets svenska blogg kan du läsa dels om organisationens interna arbete, dels få inblick i deras arbete på olika platser runtom i världen.

Rädda Barnen

FN-organisationen UNICEF jobbar oförtröttligt för att stärka barns rättigheter i hela världen. På deras blogg kan du följa deras arbete.

Amnesty International

Amnesty International är en internationell organisation med fler än 8 miljoner medlemmar över hela världen. Deras huvudfokus ligger främst på att jobba för att alla världens länder ska leva upp till FNs deklaration om universella mänskliga rättigheter. Den svenskspråkiga bloggen fungerar nästan som en nyhetssajt med regelbundna uppdateringar och inlägg.

Human Rights Watch

Human Rights Watch är i princip att betrakta som en journalistisk organisation som har som syfte att rapportera om brott mot de mänskliga rättigheterna. Du kan följa dem på deras engelskspråkiga blogg som uppdateras dagligen.